01-CODEX_NUMEROS_ADMINISTRATIEKANTOOR-HEADER

“Meer tijd voor leuke dingen. Hier word je blij van!”

Administratie

Geen enkele ondernemer ontkomt aan het voeren van de financiële administratie. Het voeren van een goede administratie is de basis van een succesvolle onderneming. Helaas is de ervaring dat het voeren van een financiële administratie vaak een baan op zich is. Daar wilt u zich als ondernemer het liefst niet mee bezig houden en heeft u er vaak ook geen tijd voor naast hetgeen wat u het liefst doet, namelijk ondernemen!

Wij begeleiden u graag bij het opzetten en zelf voeren van de administratie. Maar wij kunnen uw administratie desgewenst ook geheel uit handen nemen. U heeft hierdoor minder zorgen en er verder geen omkijken naar. Naast ons boekhoudpakket Exact Online hebben wij ook ervaring met pakketten van tal van andere leveranciers.

Wij voorzien u van betrouwbare en transparante financiële informatie omtrent uw onderneming. Maar wij weten als geen ander dat het niet alleen maar om de cijfers draait. Inzicht in en betrokkenheid bij uw onderneming, de markt waarin u opereert en ook uw persoonlijke situatie, stellen ons in staat u op een breder terrein van dienst te zijn.

Daarnaast moet iedere ondernemer jaarlijks zijn cijfers inzichtelijk maken. Dit kan door middel van een jaarrekening maar is lang niet altijd noodzakelijk.

Jaarrekening

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van uw onderneming over het afgelopen jaar. De jaarrekening is een rapport wat volgens een wettelijk vastgelegd model en regels wordt opgesteld. De jaarrekening bestaat in ieder geval uit een balans, winst-en-verliesrekening, toelichting en voorstel winstverdeling. Afhankelijk van de omvang van uw onderneming gelden er aanvullende eisen waar het rapport aan moet voldoen. Daarnaast moet de jaarrekening jaarlijks gedeponeerd worden bij de kamer van koophandel.

Een jaarrekening is alleen verplicht voor rechtspersonen. Voor eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap en vereniging geldt deze verplichting meestal niet. Daar volstaat een jaarrapportage. De jaarrapportage lijkt veel op een jaarrekening maar is vormvrij. De jaarrapportage is prima geschikt voor het doen van uw aangifte inkomstenbelasting of financiering van uw nieuwe woning tegen substantieel lagere kosten dan een jaarrekening.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor andere rapportages zoals budgetten, prognoses, meer jarenrapportages, kwartaalrapportages etc.

Contact

Stuur een bericht via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.